Despre noi

image
image

  Grădinița cu Program Prelungit Nr 12 Sighetu Marmației
Prezentare generală

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 12 funcţionează în Sighetu Marmaţiei având ca sediu principal clădirea cu numărul 23 de pe strada Independenţei, clădire construită special în acest scop, în anul 1974, într-un cartier al municipiului.  
Un an mai târziu, prin hotărârea Consiliului Popular al Judeţului Maramureş, nr 418/1975, fiind un cartier nou cu o populaţie tânără, s-a construit o anexă la această grădiniţă în care a funcţionat creşa-grădiniţă, purtând sigla grădiniţei „ Grădiniţa cu Program Prelungit cuplat cu Creşa Nr. 2”.   
În luna septembrie a anului 1991, ca urmare a majorării contribuţiei în creşă şi în grădiniţă, precum şi a noii legislaţii privind concediul de maternitate, creşa s-a desfiinţat, iar spaţiul a fost ocupat în totalitate de grădiniţă.

 Copiii care frecventează grădiniţa sunt din cartier sau aparțin împrejurimilor care în prezent este un cartier îmbătrânit, ceea ce a dus la un număr scăzut de copii. Astfel că:

  • 1976-1977 unitatea funcţiona cu 8 grupe de preşcolari a 30 de copii/grupă. În 1995 s-a înfiinţat o grupă cu program săptămânal în urma solicitărilor venite din partea părinţilor-familiilor cu situație material precară, familii mono-parentale ce au primit sprijin din partea asociaţiei non-profit „Gradinitsa” Franţa.
  • În 1995-2000 unitatea a funcţionat cu 6 grupe de preşcolari din care 5 cu program prelungit şi una cu program săptămânal.
  • 2009-2011 grădiniţa a funcţionat cu 6 grupe de preşcolari cu program prelungit.
  • Din 2011 până în prezent unitatea funcţionează cu 7 grupe a câte 25-30 copii/grupă.
De la construcţie până în prezent grădiniţa şi-a păstrat destinaţia pentru care a fost făcută.

Părinţii au fost atraşi de această grădiniţă din mai multe motive: amplasarea optimă, mijloacele audio vizuale pe care le deţine grădiniţa, teren de joacă special amenajat cu jocuri specifice vârstei preşcolare, săli de grupă spaţioase, cu dublă funcționalitate (activități instructive-educative și dormitor), sală de mese.
După oferta educaţională, părinţii au optat pentru predarea limbii engleze, dans, activităţi de dezvoltare personală ce se desfăşoara în incinta grădiniţei.   
Un aspect important în educația preșcolarilor îl constituie numărul mare de educatoare titulare, incluse în programe de formare continuă și dezvoltare profesională care se dedică cu multă pasiune formării generaţiilor de copii care au făcut şi fac cinste grădiniţei, şcolii şi societăţii în care trăim.   
Un alt aspect pozitiv al acestei grădiniţe constă în faptul că un profesor consilier școlar își desfășoară activitatea în sprijinul educatoarelor, părinților și problemele ale preşcolarilor.
Situaţia socio-economică a preşcolarilor este satisfăcătoare în general. Indiferent de situaţia materială, părinții sprijină grădiniţa, ceea ce influenţează favorabil procesul de învăţământ.

image

Program gradinta

Luni - Vineri (6 am – 6 pm)
Sam. - Dum. (inchis)

Adresa

Strada Independenţei nr. 23,
Sighetu Marmatiei, Maramures

Program Office

Luni – Vineri
8.00 am – 2.00 pm

Telefon & E-mail

0262-311 075
gradinita12sighet@yahoo.com

Functioneaza in Sighetu Marmatiei avand sediul in cladirea cu nr. 23 de pe strada Independentei.

 Politica de confidentialitate |  Politica de Cookie 

Newsletter

Doreşti informări prin e-mail cu privire la activităţile desfăşurate în grădiniţă? Abonează-te!